Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

5 νέα βιβλία του Stephen King από τον Κλειδάριθμο!


Μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου...


ΣΑΛΕΜΣ ΛΟΤ
STEPHEN KING
Κυκλοφορία: 17 Οκτωβρίου

Ειδική έκδοση εμπλουτισμένη με 150 σελίδες σπάνιου υλικού.
Ο επιτυχημένος συγγραφέας τρόμου Μπεν Μίαρς επιστρέφει στη γενέτειρά του, τη μικρή επαρχιακή πόλη Σάλεμς Λοτ, με σκοπό να πάρει έμπνευση για ένα νέο βιβλίο. Πηγή έμπνευσής είναι οι εφιάλτες που έβλεπε στην παιδική του ηλικία, το εγκαταλελειμμένο μέγαρο του γκάνγκστερ Χιούμπερτ Μάρστεν. Ταυτόχρονα, στο Λοτ έχει έρθει ένας ξένος με ένα μυστικό παλιό όσο ο Διάβολος, ένα μυστικό που θα προξενήσει ανεπανόρθωτο κακό σ’ όσους έρθουν σε επαφή μ’ αυτόν.
Το Σάλεμς Λοτ γράφτηκε το 1975 και είναι το δεύτερο βιβλίο του Stephen King. Πολλοί αναγνώστες γνώρισαν τον συγγραφέα από αυτό το έργο. Θεωρείται πλέον κλασικό.


ΚΑΡΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ
Και άλλα διηγήματα
STEPHEN KING
Κυκλοφορία: 7 Νοεμβρίου

Ο Μπόμπι Γκάρφιλντ μεγαλώνει στο Χάργουιτς του Κονέτικατ με τη μητέρα του που, πιεσμένη από τα δικά της προβλήματα, έχει σχεδόν ξεχάσει την ύπαρξή του. Το καλοκαίρι του 1960, ένας αινιγματικός ηλικιωμένος κύριος, ο Τεντ Μπρότιγκαν, νοικιάζει ένα δωμάτιο στο σπίτι τους, κι ο μικρός Μπόμπι βρίσκει στο πρόσωπό του έναν αληθινό φίλο και συμβουλάτορα.
Αλλά ο Τεντ κρύβει ασύλληπτες δυνάμεις και μυστικά. Και λίγο πριν τον ανακαλύψουν οι αδυσώπητοι εχθροί του, οι παράξενοι άνδρες με τα κίτρινα πανωφόρια, ανοίγει στον προστατευόμενό του την πόρτα ενός άλλου κόσμου, γοητευτικού και απειλητικού.
Στα χρόνια που ακολουθούν, όνειρο και τρόμος, βία και αλλόκοτο γίνονται ένα για τον Μπόμπι και τους φίλους του… Παιδιά της δεκαετίας του ’60 ζουν τη μεγάλη περιπέτεια εκείνης της μυθικής εποχής, που φαντάζει πια τόσο μακρινή, σαν τη χαμένη Ατλαντίδα…


ΩΡΑΙΕΣ ΚΟΙΜΩΜΕΝΕΣ
STEPHEN KING & OWEN KING
Κυκλοφορία: 5 Δεκεμβρίου
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ – ΠΡΩΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Σε όλη την υφήλιο, μια «πανδημία» ξεσπά. Με το που κοιμούνται οι γυναίκες, τυλίγονται σ’ ένα «κουκούλι» και δεν ξυπνούν. Όταν κάποιος το σχίζει, γίνονται ακραία βίαιες.
Η υπόθεση στις Ωραίες κοιμωμένες εκτυλίσσεται σε μια μικρή πόλη στα Απαλάχια, το Ντούλινγκ, όπου βρίσκεται ένα συγκρότημα γυναικείων φυλακών. Ταυτόχρονα με το ξέσπασμα της «ασθένειας του ύπνου», στην πόλη εμφανίζεται μια αινιγματική γυναίκα με ασυνήθιστες δυνάμεις, η Ίβι Μπλακ, που σκοτώνει δυο παρασκευαστές σπιντ και την κλείνουν στη φυλακή. Απ’ όλες τις γυναίκες, είναι η μόνη που μπορεί να κοιμάται και να ξυπνά φυσιολογικά, δίχως να τυλίγεται σε κουκούλι. Οι υπόλοιπες γυναίκες, στην πόλη και τη φυλακή, παλεύουν όπως μπορούν να μείνουν ξύπνιες, μα υποκύπτουν μία μία.


THE OUTSIDER
STEPHEN KING
Κυκλοφορία: 5 Δεκεμβρίου
ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ – ΠΡΩΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Το κακοποιημένο σώμα ενός εντεκάχρονου αγοριού βρίσκεται σε ένα πάρκο. Οι μαρτυρίες και τα αποτυπώματα οδηγούν σε έναν αρκετά δημοφιλή κάτοικο του Flint City. Ο Terry Maitland είναι προπονητής του Little League, καθηγητής Αγγλικών, σύζυγος και πατέρας δυο κοριτσιών. Ο επιθεωρητής Ralph Anderson, του οποίου ο γιος τον είχε προπονητή, δίνει εντολή για άμεση σύλληψη. Το άλλοθι του Maitland δεν επαρκεί μπροστά στα ακλόνητα στοιχεία ταυτοποίησης του DNA.
Καθώς η έρευνα προχωρά, αρχίζουν να βγαίνουν στο φως τρομακτικά στοιχεία που τερματίζουν την αγωνία του αναγνώστη. Μπορεί ο Terry Maitland να δείχνει ένας συμπαθητικός τύπος, μήπως όμως κρύβει ένα υπερφυσικά κακό και «ξένο» προσωπείο; Όταν πλέον καταλάβετε τι συμβαίνει θα σοκαριστείτε βαθιά, όπως μόνο ένα βιβλίο του Stephen King μπορεί να σας το προκαλέσει…


ΕΞΥΨΩΣΗ
STEPHEN KING
Κυκλοφορία: 5 Δεκεμβρίου
ΝΕΑ ΝΟΥΒΕΛΑ – ΠΡΩΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Στη νέα νουβέλα του King πρωταγωνιστής είναι ο Σκοτ Κάρεϊ, στον οποίο συμβαίνει το εξής παράδοξο: Χάνει σταθερά βάρος, αλλά ζυγίζει το ίδιο είτε γυμνός είτε ντυμένος, όσο βαριά κι αν είναι τα ρούχα του. Ο Σκοτ ενοχλείται όταν οι γνωστοί του τον αγγίζουν ή τον… ζουλάνε με το δάχτυλο για να δουν πόσο αδυνάτισε, και εμπιστεύεται το πρόβλημά του στον γιατρό Μπομπ Έλις.
Όμως, σαν μην έφτανε αυτό το πρόβλημα, τον Σκοτ τον απασχολεί και το ζευγάρι ομοφυλόφιλων γυναικών που ζει στο διπλανό σπίτι κι αφήνουν το σκυλί τους να κάνει τις ακαθαρσίες του στον κήπο του. Οι δυο γυναίκες –η μία πολύ φιλική, η άλλη ψυχρή σαν πάγος–προσπαθούν να ανοίξουν ένα νέο εστιατόριο στο Καστλ Ροκ, αλλά οι κάτοικοι τις αντιμετωπίζουν εχθρικά. Όταν ο Σκοτ συνειδητοποιεί τις προκαταλήψεις που αντιμετωπίζουν –όπως και ο ίδιος άλλωστε, για το δικό του πρόβλημα–αποφασίζει να τις υποστηρίξει. Μια ιστορία με γερές δόσεις χιούμορ, αλλά και προβληματισμό και θλίψη.

🔎89

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...