Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Η μεγάλη αλλαγή της νέας ταινίας «Pet Sematary» σε σχέση με το βιβλίο


Παρακολουθώντας κανείς το δεύτερο τρέιλερ του «Pet Sematary», διαπιστώνει πως υπάρχει μια ανατριχιαστική διαφορά σε σχέση με το βιβλίο του Stephen King, αλλά και με την παλιά ταινία του 1989. Μια αλλαγή την οποία οι σκηνοθέτες Kevin Kölsch και Dennis Widmyer αποφάσισαν να κάνουν, ώστε να γίνει η νέα αυτή κινηματογραφική μεταφορά ακόμα πιο τρομαχτική.
Όλοι όσοι έχουν διαβάσει το βιβλίο γνωρίζουν την οικογένεια Κριντ, η οποία μετακομίζει σε ένα σπίτι στην εξοχή, όπου πίσω από αυτό βρίσκεται ένα νεκροταφείο ζώων που έχει τη δύναμη να ανασταίνει ότι θάβεται εκεί.
Το trailer είναι πολύ αποκαλυπτικό, καθώς μέσα σε λιγότερο από δυόμισι λεπτά μας δίνει πολλά στοιχεία της υπόθεσης. Έτσι, ο αμύητος θεατής, μαθαίνει τι είναι το νεκροταφείο του τίτλου, τι μπορεί να κάνει, ποιος ζει, ποιος πεθαίνει, ποιος ανασταίνεται… Και όσοι έχουν διαβάσει το βιβλίο του King (ένα από τα πιο τρομακτικά του) ή έχουν δει την ταινία του 1989, διαπιστώνουν μια πολύ μεγάλη αλλαγή σε σχέση με το πρωτότυπο υλικό: το παιδί της οικογένειας που πεθαίνει και επιστρέφει στη ζωή με δολοφονικές διαθέσεις δεν είναι ο τρίχρονος Κέιτζ αλλά η οκτάχρονη Έλι! Μια πρωτοβουλία που οι δημιουργοί της ταινίας υπερασπίστηκαν πειστικά μιλώντας στο Entertainment Weekly. Εκεί ανέφεραν πως δεν υπάρχει κάποιος καλός τρόπος για να επαναφέρεις στη ζωή ένα μωρό παιδί και να το κάνεις να δείχνει τρομαχτικό. «Αυτό που έκαναν στη πρώτη ταινία ήταν να χρησιμοποιήσουν κούκλα. Ήταν ανατριχιαστικό και αποτελεσματικό. Αλλά τώρα έχουμε δει και τη “Κούκλα του Σατανά” και έχουμε δει ένα μικρό παιδί να προσπαθεί να σκοτώσει, και είναι αποτελεσματικό όταν γίνεται σωστά, αλλά…». Προφανώς, ένα τρίχρονο αγόρι–δολοφόνος δεν ήταν αρκετά τρομαχτικό γι' αυτό που είχαν στο μυαλό τους.
Το αποτέλεσμα ίσως τους δικαιώσει και δεν έχουμε παρά να περιμένουμε μέχρι η ταινία βγει στις ελληνικές αίθουσες. Πάντως, δεν πιστεύουμε πως υπάρχει έστω και ένας φαν του Stephen King που θα τον «χαλάσουν» τόσο πολύ αυτές οι αποκαλύψεις και δεν θα σπεύσει να δει το «Pet Sematary» στις 5 Απριλίου...

Δείτε κι εσείς το trailer:



🔎129

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...