Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Όταν ο Stephen King έγραφε το δικό του "Game of Thrones", που τώρα γίνεται σειρά!


"Τα Μάτια του Δράκου", ένα βιβλίο που έγραψε ο Βασιλιάς το 1984,
γίνεται τηλεοπτική σειρά στο Hulu!

Πρόκειται για μια εξαιρετική ιστορία μεσαιωνικής φαντασίας, πολύ διαφορετική από την υπόλοιπη βιβλιογραφία του συγγραφέα. Οι περισσότεροι αναγνώστες του δεν γνωρίζουν καν ότι υπάρχει, ενώ στην Ελλάδα δεν εκδόθηκε ποτέ. "Τα Μάτια του Δράκου" ("The Eyes of The Dragon") που εκδόθηκε το 1984 είναι μια ιστορία η οποία απευθύνεται μάλλον στο πιο νεανικό κοινό, και όταν κυκλοφόρησε δεν έτυχε και της καλύτερης υποδοχής από το κοινό του Stephen King. Η ψυχολογική πίεση από τους φαν ενέπνευσε τον συγγραφέα να γράψει το "Misery" λίγα χρόνια μετά.


Ουσιαστικά, το βιβλίο δεν είναι παρά ένα μίνι "Game of Thrones" από τον Stephen King –ο οποίος, παρεμπιπτόντως, είναι μεγάλος φαν της σειράς. Τώρα, η ιστορία αυτή πρόκειται να γίνει σειρά στο δίκτυο Hulu. Ο συγγραφέας ("Pride and Prejudice and Zombies", 2009) και παραγωγός ("It") Seth Grahame-Smith, ανέλαβε να γράψει το πιλοτικό επεισόδιο του "The Eyes of The Dragon", για λογαριασμό του δικτύου που έχει προβάλει δύο ακόμη σειρές εμπνευσμένες από τον Stephen King, τις "Castle Rock" και "11/22/63".


Το εξώφυλλο της πρώτης έκδοσης του βιβλίου

Μπορεί, βέβαια, η ιστορία του King να μην είναι το ίδιο ογκώδης και επική με εκείνη του George R. R. Martin, όμως εκτυλίσσεται σε έναν φανταστικό κόσμο όπου υπάρχουν δράκοι και αφορά τη διεκδίκηση του θρόνου από δύο αδέρφια και έναν σατανικό μάγο που έχει στρέψει τον έναν εναντίον του άλλου. Άρα υπάρχουν δύο τουλάχιστον κοινά με το "Game of Thrones". Αξίζει να σημειωθεί πως ο μάγος της ιστορίας είναι ο Φλαγκ, που αρχικά τον είδαμε στο "Κοράκι". Επίσης διαβάσαμε γι' αυτόν στο μυθιστόρημα "Καρδιές στην Ατλαντίδα”, και κατόπιν στην σειρά του "Μαύρου Πύργου".
Όπως σημειώνει το "Deadline", το Hulu κονταροχτυπήθηκε με την Apple για τα δικαιώματα και κέρδισε τη δημοπρασία...


Ο χαρακτήρας του Φλαγκ, όπως εμφανίζεται στα βιβλία του Stephen King.
Από αριστερά: "Το Κοράκι", "Ο Μαύρος Πύργος" και "Τα Μάτια του Δράκου".

🔎152

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...