Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Έργα τέχνης εμπνευσμένα από τον Stephen King


Liam Atkin "We All Float Down Here"

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για ότι έχει να κάνει με τον κορυφαίο συγγραφέα ιστοριών τρόμου, τον Stephen King. Ο κινηματογράφος και η τηλεόραση κλέβουν τις εντυπώσεις, καθώς είδαμε τις μεταφορές των "The Mist", "It", "Dark Tower", "Mr Mercedes", "Pet cemetery" κτλ. Αν και εύλογα μπορεί να πει κανείς πως πάντα γυριζόταν ταινίες βασισμένες σε βιβλία του Βασιλιά, ωστόσο η συχνότητα με την οποία συμβαίνει αυτό τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύει την όλο και μεγαλύτερη αποδοχή του King ως εμπνευστή σπουδαίων ιστοριών.
Παράλληλα, έργα του ανεβαίνουν στο θέατρο, καλλιτέχνες ζωγραφίζουν εμπνεόμενοι από τους πρωταγωνιστές των βιβλίων του, συλλεκτικές φιγούρες-μινιατούρες των ηρώων του γίνονται αντικείμενα λατρείας, λευκώματα, αφιερώματα, μπλουζάκια, φανελάκια, βραχιόλια και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, μια ολόκληρη βιομηχανία αναπαραγωγής των τρομακτικών ονείρων του King κατακλύζει σιγά-σιγά την καθημερινότητά μας. Ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι φαν στήνουν χορό με την εμφάνιση κάθε νέου έργου του συγγραφέα. Μιλάμε πια για τον πιο επιδραστικό συγγραφέα τρόμου -και όχι μόνο- και, ουσιαστικά, ένα αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης pop κουλτούρας.
Στα πλαίσια όλου αυτού, το 2017, η "Gallery 1988" του Λος Άντζελες, αποφάσισε να αφιερώσει στον «Βασιλιά» μια ολόκληρη συλλογή τέχνης που εμπνέεται από το έργο του και τους χαρακτήρες των βιβλίων του. Η συλλογή ονομάστηκε «KING» και τα έργα που εντάχθηκαν σε αυτή αποτελούν όλα κομμάτια του πλούσιου αφηγηματικού σύμπαντος του συγγραφέα αλλά και δομικά στοιχεία της ίδιας της εικονογραφίας του τρόμου.
Σας παραθέτουμε έναν μικρό αριθμό από αυτά τα έργα, για να πάρετε μια γεύση. Η εκφραστική ποικιλομορφία τους αποδεικνύει περίτρανα τον βαθμό στον οποίο εκτείνεται η ουσιαστική επιρροή της δημιουργίας του King αλλά και τους πολυάριθμους τρόπους που ο τρόμος μπορεί να τρυπώσει στην τέχνη...
Αν θέλετε να δείτε ολόκληρη τη συλλογή, ακόμη και να αγοράσετε κάποιο από τα έργα αυτά, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το site της "Gallery 1988" πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:



Taylor Rose "Sometimes Dead is Bettah"


Taylor Blue "The Stand"


Steve Mardo "Reverend Lowe"


Scott Buoncristiano "Sometimes Dead is Better"


Mike Lucido "Christine"


Joey Spiotto "The Little Gunslinger"


Michael Stiles "Just Deserts"


Matthew Lineham "My Favorite Kings"


Stacy Bates "Floating Your Boat Since 1986"


Mark Borgions "The Mist"


Stephen Andrade "Creepy Stories"


Winston Tsang "Like the drink, only not spelled the same."


Rhys Cooper "The Shining"


Laz Marquez "Crazy Carrie, Crazy Carrie"


Lou Pimentel "Mr. Jingles"


John DeLucca "Ka"


Jeffrey Everett/Rockets Are Red "The Unending Fury"


David Vordtriede "CUJO's"


Barry Blankenship "Dreamcatcher"

🔎150

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...