Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Stephen King - Η... μουσική καριέρα του


Το 1992 δημιουργήθηκε το συγκρότημα "Rock Bottom Remainders", το οποίο αποτελείται από συγγραφείς. Ιδρυτής του ήταν η συγγραφέας Kathi Kamen Goldmark. Πρόκειται για μια αμερικανική rock and roll μπάντα, τα περισσότερα μέλη της οποίας, είναι τόσο ερασιτέχνες μουσικοί όσο και λαϊκοί συγγραφείς βιβλίων, περιοδικών και εφημερίδων στην αγγλική γλώσσα.
Φυσικά, η πλειοψηφία των μελών δεν είναι σταθερή, και σκοπός είναι η συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Ο Stephen King, ο οποίος στο συγκρότημα έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε ευκαιριακά, δεν συμμετείχε σε όλες τις εμφανίσεις του. Μεταξύ άλλων, δίπλα στον King, είναι μέλη της μπάντας και οι Dave Barry, Ridley Pearson, Matt Groening, Amy Tan, Cynthia Heimel, Joel Selvin, James McBride, Mitch Albom, Roy Blount Jr., Barbara Kingsolver, Robert Fulghum και Scott Turow. Ανάμεσά τους και επαγγελματίες μουσικοί όπως ο multi-instrumentalist (και συντάκτης) Al Kooper, ο ντράμερ Josh Kelly, ο κιθαρίστας Roger McGuinn και ο σαξοφωνίστας Erasmo Paulo. Οι εμφανίσεις τους συγκέντρωσαν 2 εκατομμύρια δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς, μέσα από τις δεκάδες συναυλίες τους!



Η πρώτη παράσταση των Remainders ήταν το 1992 στο συνέδριο της Ένωσης Αμερικανών Βιβλιοπωλών (American Library Association) στο Anaheim της Καλιφόρνιας. Οι Remainders έπαιξαν επίσης στο άνοιγμα του Rock and Roll Hall of Fame στο Κλίβελαντ του Οχάιο, το 1995.
Η ιδρυτής Kathi Kamen Goldmark πέθανε στις 24 Μαΐου 2012 και η μπάντα έδωσε μια τελευταία μεγάλη συναυλία στις 23 Ιουνίου 2012, στο ετήσιο συνέδριο της American Library Association στο Anaheim, όπου είχαν παίξει την πρώτη τους συναυλία 20 χρόνια πριν. Η εκδήλωση, που συγχρηματοδοτήθηκε από την ProQuest, συγκέντρωσε χρήματα για υποτροφίες βιβλιοθηκών και επιστημών πληροφόρησης.




Στις 6 Αυγούστου 2012, οι Stephen King και Dave Barry εμφανίστηκαν ως καλεσμένοι σε ένα επεισόδιο του "The Late Late Show" (ένα μεταμεσονύκτιο talk and variety show) με τον Craig Ferguson.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1998 το συγκρότημα κυκλοφόρησε ένα διπλό συλλεκτικό μουσικό άλμπουμ, με τον τίτλο "Stranger Than Fiction", στο οποίο -ανάμεσα στα άλλα κομμάτια- μπορείτε να ακούσετε και τον λογοτεχνικό "Βασιλιά" να τραγουδά τα "Stand by Me", "You Can't Judge a Book by the Cover" κ.α.
Εκτός από την συμμετοχή του στην μπάντα, ο King, δεν χάνει ευκαιρία να πιάσει την κιθάρα του, ακόμα και σε ήσυχες οικογενειακές συγκεντρώσεις...


🔎137

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...