Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Η επταλογία "Ο Μαύρος Πύργος"


Η επταλογία του "Μαύρου Πύργου" ("The Dark Tower") είναι μια φανταστική ιστορία, η ιστορία του πιστολέρο Ρόλαντ Ντεσέιν από τη Γαλαάδ. Ο Ρόλαντ, ο τελευταίος από μια ανώτερη γενιά πιστολέρο, ξεκινά από μικρή ηλικία για να βρει τον Μαύρο Πύργο που κινδυνεύει, ώστε να σώσει τον κόσμο του και όλους τους "παράλληλους" κόσμους. Στο δρόμο περνά μέσα από κάποιους από αυτούς τους κόσμους, ταξιδεύει στο χρόνο και αποκτά 4 συντρόφους, που θα ταξιδέψουν και θα αγωνιστούν μαζί του.

Ο Κινγκ, ο οποίος άρχισε να γράφει το Μαύρο Πύργο το 1970 και τον ολοκλήρωσε το 2004, εμπνεύστηκε τον ήρωά του από το ποίημα "Childe Roland to the Dark Tower came" του Robert Browning αλλά και από διάφορες ταινίες, όπως τα γουέστερν με τον Κλιντ Ίστγουντ και ο "Άρχοντας των Δαχτυλιδιών".


Τα 7 βιβλία του Μαύρου Πύργου είναι:
Ο Μαύρος Πύργος I - Ο Τελευταίος Πιστολέρο
Ο Μαύρος Πύργος II - Το Κάλεσμα Των Τριών
Ο Μαύρος Πύργος III - Οι Ρημαγμένοι Τόποι
Ο Μαύρος Πύργος IV - Ο Μάγος Και Η Γυάλινη Σφαίρα
Ο Μαύρος Πύργος V - Οι Λύκοι Της Κάλα
Ο Μαύρος Πύργος VI - Το Τραγούδι Της Σουζάνα
Ο Μαύρος Πύργος VII - Ο Μαύρος Πύργος

Για την ιστορία του Ρόλαντ, όμως, ο Κινγκ έχει γράψει και πολλά ακόμα έργα, όπως το "Φυλαχτό", το "Μαύρο Σπίτι", και τις "Μικρές Αδερφές Της Ελούρια". Επίσης, μικρές αναφορές υπάρχουν σε πάρα πολλά άλλα έργα του, όπως: "Το Αυτό", "Το Κοράκι", "Καρδιές στην Ατλαντίδα", "Ρόουζ Μάντερ", "Αϋπνία" κ.α.

Ο "Μαύρος Πύργος" κυκλοφόρησε σε μορφή κόμικς από τη Marvel, ενώ βγήκε πρόσφατα και στους κινηματογράφους σε σκηνοθεσία του Νικολάι Άρσελ.


🔎8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...